Založ si blog

Ne/skutočné vzťahy v 21. storočí

Láska, slovo, ktoré bolo za čias našich rodičov hodnotou sa dnes zmenilo na obyčajné slovo. Nestála, vrtkavá, kývajúca sa ako loďka na nepokojnom mori, falošná, klamlivá. Našli by sme pre ňu ešte ďalších desať prívlastkov. Nie, nie som pesimistická, len všímavejšia, dospelejšia a pozornejšia. Tá dnešná láska je v porovnaní s časmi minulými akási zdeformovaná a degenerovaná. 

My ženy zbožňujeme pocit, keď sme ľúbené a môžeme ľúbiť. Mnohé z nás nepotrebujú mesiace na to, aby mohli povedať, tento sa mi dotkol srdca. Namotáme sa už pri druhom stretnutí, veď prečo by aj nie, keď sa k nám správal krásne, hotový gentleman.

Zaujímal sa o to, ako ste strávili deň, ako ste sa cítili. Tvrdil vám, že zbožňuje vás úsmev, či jamku, ktorú ste si nikdy nevšimla. Bum a je to tu. Prišiel ten blahodárny pocit, ktorý pôsobí na celú vašu osobnosť. Máte pocit, že môžete urobiť čokoľvek na svete. Keby ste veľmi chceli, možno by ste sa naučili aj levitovať. V jeho spoločnosti sa správate prirodzene, ľúbite samu seba, dokonca aj ranný odraz v zrkadle je vám príjemný a nevadia vám ani kruhy pod očami,  pretože vám dáva pocítiť, že ste výnimočná a užasná žena.

Ale… Ale nič nie je stále a večné, a aby to nebola až taká dokonalá  a nudná rozprávka, trošku drámy sa tam objaví. Ste v role vtáčika, ktorého dobre kŕmia, mámia ho všelijakými sladkými rečičkami, starajú sa o to, aby sa cítil ako jedinečná andulka a nie sto obyčajných holubov, len preto, aby sa andulky mohli dotknúť zblízka. Časom sa to ,,gentlemanovi,, podarí a andulku si uchmatne. Nie však na dlho a tak sa stáva z kúzelnej andulky obyčajný holub. Pôvodne gentleman dostal čo chcel a jeho vyberané spôsoby, ktorými vás ohuroval sa roztopili ako čokoládová zmrzlina v auguste.

Ženy sú vo svojej podstate tak trochu naivné, tak trochu veštice a tak trochu klamárky. Aj keď už vieme, že to asi nemá zmysel, stále v sebe pestujeme vieru a klameme sa. Začneme sa vŕtať v histórii a hľadáme chyby v sebe. Čo som spravila zle, zachovala som sa v tej chvíli dobre, mala som povedať toto a nie to, chodievala som s ním na čaj dostatočne dlho na to, aby som sa mu odovzdala? Pravda je taká, že zataľ čo mi rozpytvávame situáciu, ktorá sa odohrala v minulosti, náš ,,gentleman,, sedí v bare s kamarátmi a užíva si večer, ktorý mu môže priniesť novú andulku.

Čo je dnes mladej generácii sväté, čo má pre nich skutočnú hodnotu? Prečo je dôležitejšia kvantita a skúsenosti pred stálosťou a vierou? Prečo si ľudia zamieňajú lásku s užívaním si, slobodou a možnosťami? Majú všetko a nič, nechcú čakať, chcú riskovať a stráviť každý deň naplno bez toho, aby mali na pleciach zodpovednosť. Ako vyzerá svet bez skutočných a pravých hodnôt? Pozrite sa naokolo. Kedysi to bolo v dobrom aj v zlom, v šťastí i chorobe a navždy. Teraz čakáme či si vôbec pred nás niekto kľakne alebo jednoducho povieme, nie je to pre mňa dôležité, je to len papier. Tak sa pýtam, čo je v živote skutočne dôležité, keď nie ten pocit, zostarnúť s niekým, zdieľať spoločné meno a veriť, že to je navždy? Mať istotu a vieru v niečo,v SKUTOČNÉ HODNOTY!

 

Tak slepí a zahľadení do seba!

18.11.2016

Keď človek padne na hubu, začnú sa diať veci. Až keď máte pocit, že sa nedeje nič a každý jeden deň je pre vás dumanie a špáranie sa vo vlastnom vnútri, až keď sa cítite tak sám, že pes je pre vás lepšia spoločnosť než človek, vtedy si uvedomíte mnohé veci. Koľko ľudí vám odmietlo podať pomocnú ruku, koľko z nich sa vyhováralo, keď ste potrebovali pomoc? [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5776x
Priemerná čítanosť článkov: 2888x

Autor blogu

Kategórie